BLOG

Blatnjavi zapisi
Kada svoj posao radiš s ljubavlju, onda voliš pričati o tome.

loncarska radionica izgradnja

Nakon potresa, razmišljali smo o opciji odlaska iz Petrinje

Cijela priča izgradnje radionice i Muzeja lončarstva krenula je prije tri godine, a prošle godine započeta je izgradnja. Nakon potresa, moja obitelj i ja razmišljali smo o opciji odlaska iz Petrinje s obzirom da svi živimo od lončarskog obrta. Ipak, odluku smo promijenili nakon što se na inicijativu riječkih poduzetnika pokrenuo lanac dobrote koji putuje iz Rijeke, preko Zagreba pa sve do Petrinje.

amfora blog

Carinici su naše amfore stavili na rendgen jer misle da su arheološko dobro.

Da, najbolji su mi kompliment dali carinici. Naime, prodao sam amfore Slovencu za njegovo vino i taj dan predvečer stiže poziv iz Zagreba. I javim se, čovjek se predstavi da je carinik s 30-godišnjim iskustvom u sprečavanju šverca kulturnim i arheološkim dobrima i čestita mi na kvaliteti mojih amfora. Nije vjerovao da su to nove amfore sve dok ih nije stavio na rendgen!

krizni put1

Novi turistički sadržaj Jadrana stvoren u našem studiju.

Mnogi su čuli za podvodni muzej "Križni put pod morem" na morskom dnu u uvali Jelinak zapadno od Trogira koji je  uvršten kao turistički sadržaj u mnogim turističkim agencijama kao idealna dopuna već postojeće turističke ponude. Malo ljudi zna da smo mi izradili svih 50 kipova na 14 postaja Križnog puta. Kipovi su visine oko 1,8 metara i težine 1.000 kilograma!

stucka simbol petrinje

Stucka vas pozdravlja na samom ulazu u Petrinju. Napravio sam je iz ljubavi.

Nalazi se na ulazu u grad od strane Zagreba, nemoguće je ne primijetiti je. Četiri metra visoka stucka s petrinjskim grbom stoji i pozdravlja sve one koji dolaze na Banovinu preko mosta na Kupi u Brestu. Pored nje od zelenilom ispisan desetmetarski natpis "Petrinja" . Posjetitelji i prolaznici tu požele zastati i fotkati se kraj velike stucke koju sam napravio u spomen petrinjskim lončarima.